Hlavní obsah

V Kouřimi se bude v sobotu vzpomínat na Petra Muka

Právo, Barbora Zpěváčková, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouřim

Na městském letním festivalu v Kouřimi se v sobotu 31. srpna bude vzpomínat na Petra Muka. Akce s názvem Kouřimská skála se bude konat ve stejnojmenném tamním přírodním areálu.

Foto: Archiv, Novinky

Petr Muk u Kouřimské skály se svým bubeníkem a kouřimským občanem Tomášem Waschingerem, který patří mezi organizátory festivalu.

Článek

Na festivalu zazpívají kolegové a přátelé Petra Muka, například Helena Vondráčková, která s Mukem nahrála duet Stín katedrál, nebo Bára Basiková, Mukova dlouholetá kamarádka.

Ta vydá příští pátek album s názvem Belleville. „Úplně na konci desky je písnička P. M. Celá nahrávka je věnovaná Petru Mukovi a já chtěla, aby na ní byla písnička, která bude speciální vzpomínkou na něj. Ta skladba je má intimní zpověď. Když Václav Noid Bárta přinesl její melodii, hned mi bylo jasné, že je to ona. Text je vyznáním lásky a úcty k Petru Mukovi a poděkováním za to, co jsme společně zažili,“ řekla Basiková Novinkám.

Písničku P. M. na Kouřimské skále zazpívá premiérově.

Na festivalu se představí také Petr Bende, Bohouš Josef, Jan Dvořák nebo Petr Kolář, jenž si se zpěvákem zahrál v muzikálu Johanka z Arku. Hrát bude Petr Muk Band, tedy Mukova skupina, která zpěváka doprovázela na koncertech před jeho předčasným odchodem v květnu 2012.

O dramaturgii se stará agentura RichART, která s  Mukem spolupracovala přes dvacet let.

Během hudebního odpoledne vystoupí skupiny Problemz, Covertrio, Hentai Corporation, K2, B.Lues či Všichni svatí.

Vstupenky na festival jsou v předprodeji v infocentru města Kouřim za 190 Kč, na místě se budou prodávat za 230 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám