Hlavní obsah

V indie-rockové Krajině Ró se rodí první hudební pšenice

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká skupina Krajina Ró nabízí singl Ječmen a pšenice z připravované desky Hotel Blázen. Album by mělo být hotové 16. října 2020.

Krajina Ró – Ječmen a pšeniceVideo: archiv skupiny

 
Článek

Krajina Ró přináší melodický kytarový indie-pop-rock s poetickými texty. Nevtíravá prostá hudba s ozvuky devadesátých let je založená na klasické sestavě kytara-basa-bicí-hlas.

„Narodili jsme se, abychom byli na správném místě, ve správnou chvíli, tak aby vrstva ledu ze zmrzlých trsů trávy, přenesla se do nás, do archivů hlavy... Jdeme vedle sebe, prostředkem silnice, napravo ječmen, nalevo pšenice. Dáváme si pozor na kroky na slova, ve vzduchu lítá pára, je doba párová,“ zpívá Krajina Ró.

Foto: Richard Hodonický

Nová česká formace Krajina Ró

„V úplně nové kapele se nám podařilo propojit několik silných hudebních osobností. A tohle je naše úplně první vlaštovka. Samota už tuší, že půjde domů sama. Nalevo i napravo se zapaluje sláma,“ říká zpěvačka z Krajiny Ró. Kapela chce až do září tajit identitu a zůstat obestřena tajemstvím.

Jedenáct původních písniček bylo pod dohledem zvukového mistra Ondřeje Ježka natočeno na nové album, které se pod názvem Hotel Blázen zcela otevře světu v říjnu (2020) u Indies Scope. Pak chce Krajina Ró na koncertní podia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám