Hlavní obsah

Už zase Jobs? Tvůrci hitu The Social Network chystají novou verzi příběhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva proběhl kiny film Jobs o technologickém vizionáři Stevu Jobsovi, už tu má být další na stejné téma. Podle serveru The hollywood Reporter ho chystají David Fincher a Aaron Sorkin.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy...

Článek

Fincher už se Sorkinem spolupracoval na kasovním trháku The Social Network o vzniku Facebooku a nyní vyjednává o režii zatím bezejmenného filmu podle Sorkinova scénáře, který vychází z knižní biografie Steve Jobs. Jako režisér už má Fincher na kontě uznávané snímky Sedm, Klub rváčů nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Firma Sony koupila práva na knihu, jež je jedinou publikací autorizovanou přímo Jobsem, v roce 2011 a o dva roky později dopsal Sorkin svůj scénář. Mezitím už je ale předběhl menší film Jobs, který se zrodil mimo velká studia a bez zakoupení práv na oficiální biografii.

Vzhledem k počáteční fázi projektu není ještě známo nic o hercích –… jisté je jen to, že si do hlavní role nevyberou stejného herce podruhé (Ashtona Kutchera). Film bude produkovat Scott Rudin s Guymonem Casadym a Markem Gordonem a konzultace týmu přislíbil samotný Steve Wozniak, Jobsův souputník při zakládání firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám