Hlavní obsah

Uprising slaví 15 let. Přijedou Morgan Heritage, Max Romeo, Dub FX a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uprising, největší středoevropský festival reggae a příbuzných žánrů, proběhne 26. a 27. srpna tradičně v Bratislavě v areálu Zlaté piesky.

Foto: Profimedia.cz

Morgan Heritage

Článek

Účast letos potvrdili například držitelé ceny Grammy Morgan Heritage z Jamajky, balkánský Dubioza Kolektiv nebo americké legendy latino hip-hopu Delinquent Habits. Přijedou i někteří zahraniční umělci, kteří nemohli vystoupit v roce 2020 kvůli pandemii. Australský hudebník, který si říká Dub FX, britští Roni Size či duo Hang Massive.

Jedna z největších legend klasického roots reggae Max Romeo má dorazit i se svou dcerou Xanou. Zpěvačka Hempress Sativa vystoupí s kapelou  The Unconquerebels.

Foto: Max Romeo

Max Romeo

Dále přijedou My Nu Leng z Bristolu, Killa P z Londýna, Suns of Dub z Jamajky a Trinidadu, Numa Crew z Itálie, Marina P & Weeding Dub z Francie a Lasai s Dreadsquad ze Španělska.

Z česko-slovenských jmen to budou třeba Medial Banana, Boy Wonder, Marko Damian a Tamara Kramar, Cocoman, Messenjah, EllyZ a Selector Boldrik.

Další umělci budou oznámeni. Lístky zakoupené na festival Uprising 2020 a 2021 jsou platné na letošní ročník a v prodeji jsou další. Všechny podrobnosti najdete na uprising.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám