Hlavní obsah

U České lípy začíná největší domácí reggae festival

Novinky, Stanislav Dvořák

Reggae Ethnic Session & RealBeat startuje v Žizníkově u České Lípy 26. června. Během třídenního festivalu zaměřeného na reggae, world music i soul vystoupí aktuální hvězdy jako Buju Banton i klasici včetně téměř sedmdesátiletého jamajského zpěváka Derricka Morgana.

Článek

V Žizníkově letos proběhne desátý ročník festivalu za účasti 25 domácích a zahraničních kapel. Za hlavní hvězdu pořadatelé považují Buju Bantona, jehož zbrusu nové album Rasta Got Soul je aktuálně na špičce reggae hitparád v USA, na Jamajce a v Japonsku. Buju Banton také překračuje hranice žánru v duetech s lidmi, jako jsou Wyclef Jean, John Legend a Beres Hammond.

Derrick Morgan patří ke klasice ska. Narodil se na Jamajce v roce 1940 a v oboru je od roku 1959, kdy natočil singl Lover Boy. Následovaly hity Fat Man, Be Still, In My Heart, Don't Call Me Daddy, Moon Hop, Miss Lulu, Housewives Choice a desítky dalších.

Zahrají i další skupiny, z nichž zdaleka ne všechny produkují jen klasické reggae. Vedle United Flavour a Hypnotix je nutné slyšet zejména stále lepší Prague Ska Conspiracy se skvělou ska-jazzovou zpěvačkou a mladé soulově a funkově orientované kapely Tribetown a Navigators.

Více na stránkách www.reggaefestival.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám