Hlavní obsah

Tvůrci Mše Leonarda Bernsteina zveřejnili poslední video ze zákulisí

Speciální nastudování Mše Leonarda Bernsteina se letos, dva roky po úspěšné české premiéře, vrátilo na jeviště. Vyprodaná představení končí několikaminutovým potleskem vestoje, diváci ve vzácné shodě oceňují bravurní výkony účinkujících v čele s Celebrantem Vojtěchem Dykem.

Bernsteinova MšeVideo: 2media

 
Článek

Kdo jsou vlastně lidé na jevišti? Jak tento unikátní projekt vznikal a jaké to je, být jeho součástí? Co se dělo během zkoušek? Odpovědi na mnohé otázky zprostředkovávají krátká videa ze série How to make Bernstein’s Mass.

Zatím nejtěžší projekt v životě, jedinečná příležitost, obrovská výzva, neopakovatelný zážitek, ohromná radost, energie, touha… Tím vším je pro zpěváky a zpěvačky účast na realizaci Mše. Street chorus reprezentuje „hlas lidu“ a zdatně sekunduje knězi v podání Vojtěcha Dyka.

Foto: Tino Kratochvíl

V hlavní roli zazáří Vojtěch Dyk.

Na dlouhou dobu poslední příležitost vidět je u nás naživo, společně s dalšími účinkujícími, se nabízí již tuto sobotu 8. prosince v brněnské Hale Rondo.

Producenti projektu Vojtěch Dyk a Josef Buchta aktuálně připravují inscenování Mše ve washingtonském Kennedy Center, kde měla Mass v roce 1971 premiéru a od té doby tam uvedena nebyla.

Reklama

Výběr článků

Načítám