Hlavní obsah

Tvůrci Bridget Jonesové 2 se obávají pirátských kopií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížící se premiérou druhého dílu filmového zpracování populárního Deníku Bridget Jonesové rostou obavy tvůrců z pirátských kopií, které by se mohly dostat na trh ještě před premiérou. Proto se rozhodli zpřísnit bezpečnostní opatření, píše zpravodajská stanice BBC na své internetové stránce.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Pro ale obecně je díky výrobě formou svrchního kvašení typický ovocný až kořeněný nádech.

Článek

"Máme informace o tom, že byly nabídnuty obrovské sumy peněz za to, aby se nahrávky dostaly na trh předčasně," uvedl mluvčí studia Working Title. Dvojka Bridget Jonesové bude uvedena do kin v listopadu. Očekává se, že bude jedním z nejúspěšnějších letošních titulů.

První film o svérázné třicátnici z Londýna s Renée Zellwegerovou vznikl před třemi lety a měl úspěch po celém světě. Někteří experti odhadují, že volné pokračování by mohlo vydělat více než 200 milionů dolarů.

Případný prodej kopií ještě před uvedením do kin by byl tedy pro piráty velmi lukrativní záležitostí a pro studio Working Title by znamenal doslova zkázu. Podle odhadů filmového průmyslu se letos ve srovnání s loňskem počet pirátských DVD nosičů s filmy víc než ztrojnásobil.

Na 90 procent padělků, které se dostávají na trh ještě před oficiální premiérou, je podle BBC v současnosti pořizováno přenosnými videokamerami ze zadních částí kinosálů při takzvaných předprojekcích, například pro filmové profesionály či novináře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám