Hlavní obsah

TV tip: Gibsonův Kristus, zamilovaná Julia a Limonádový Joe

O velikonočním víkendu nás v TV čeká např. svérázný biblický velkofilm Mela Gibsona Umučení Krista, klasická česká taškařice Limonádový Joe nebo romantický film s Julií Robertsovou Notting Hill.

Článek

Umučení Krista

Film má zachycovat poslední hodiny života Ježíše Krista. Začíná v Zahradě getsemanské, kam se Ježíš odešel modlit po poslední večeři. Je zatčen a odvedou ho před Piláta, který ho ale nechce soudit. Nakonec rozhodne lid - Ježíš je týrán a ukřižován.

Kontroverzní film natočil v roce 2004 americký herec Mel Gibson. [celá zpráva]

(Umučení Krista, ČT2, Pá 21:15) 

Limonádový Joe aneb Koňská opera

"Chceš-li správnou mušku míti, musíš Kolaloku píti!" říká Limonádový Joe, nestárnoucí čestný hrdina a dobyvatel ženských srdcí. Jedna z nejlepších komedií v dějinách československého filmu baví už třetí generaci diváků. Repliky Miloše Kopeckého (Badman), Květy Fialové (Tornado Lou), Karla Effy (Pancho Kid) a v neposlední řadě Karla Fialy (Joe) se trefují do největších westernových klišé a fungují stále výtečně.

(Limonádový Joe, Nova, So 12:30) 

Notting Hill

Julia Robertsová jako hollywoodská hvězda a Hugh Grant jako nesmělý knihkupec. Může to mezi nimi fungovat? Pravděpodobně ne, ale ve filmu Notting Hill se to nejméně pravděpodobné stane skutečností. Zcela bez problémů to ale nebude, happy-endu předchází řada karambolů.

(Notting Hill, Nova, Pá 20:00)

Reklama

Související témata:

Související články

V Česku má premiéru Gibsonovo Umučení Krista

S pověstí snímku, který ve Spojených státech amerických porazil v návštěvnosti a tržbách i závěrečný díl Pána prstenů, vstoupila včera slavnostní premiérou...

Výběr článků

Načítám