Hlavní obsah

Troška nemá s kritiky slitování, začne natáčet další Babovřesky

V jihočeském Pištíně se 24. května ozve první klapka pokračování nejúspěšnější komedie desetiletí Babovřesky. Podle producentky Dany Volákové tak režisér a scenárista Zdeněk Troška splnil slib, který dal při únorové premiéře svého snímku. Že totiž do roka a do dne začne natáčet "dvojku".

Foto: Falcon

Z filmu Babovřesky

Článek

Snímek Babovřesky měl katastrofální recenze. Statistika Unie filmových distributorů eviduje více než 606 000 diváků, kteří Troškův film zhlédli a v pokladnách kin nechali přes 82 miliónů korun.

"A tak krátce po Troškových šedesátinách se filmový štáb setká prakticky v nezměněné podobě – se stejnými tvůrci, stejnými herci a ve stejných lokacích," řekla Voláková. Milovníci klasických košilatých komedií tohoto filmaře se tak podle ní mají opět na co těšit – drb opět bude střídat drb, pomluva pomluvu.

"Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, věděli jsme, že se to lidem snad bude líbit a budou se bavit. Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský a že si diváci i herci vynutí druhý díl. Já jsem tomu nesmírně rád, to je moje největší odměna, můj největší Oscar, můj největší honorář – spokojený divák. S producentkou se budeme snažit, aby dvojka byla neméně veselá, ale i napínavá," komentoval přípravy režisér Zdeněk Troška, který se na scénáři podílel s asistentem režie Markem Kališem.

Podle Volákové je "našlápnuto" k další trilogii – už ve scénáři se prý všichni dějově připravují na případnou "trojku". Voláková se jako producentka spojila se svou kolegyní Michaelou Flenerovou a nabídla spolupráci společnosti Nogup agency, s níž produkovala první díl. K dosavadním lokacím, kde se natáčelo, jako jsou Dobčice, Záboří, Pištín, Dřítěň, Netolice a Hluboká nad Vltavou, přibudou další. Konkrétně obec zapsaná na seznamu UNESCO – Holašovice a Malé Chrášťany. S premiérou se počítá 20. února 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám