Hlavní obsah

Tom Hanks chystá film o hudební ikoně 70. let Carole King

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká písničkářka Carole King je nejen zpěvačkou, ale také autorkou obrovských hitů šedesátých a sedmdesátých let. Tom Hanks chce jako producent přenést její příběh na filmové plátno.

Foto: caroleking.com

Carole King

Článek

Realizaci filmu napomáhá i to, že v New Yorku měl velký úspěch muzikál Beautiful, který obsahuje její hity. Autor muzikálu a scenárista Douglas McGrath pracuje na scénáři, který zachytí její vzestup ke slávě i osobní peripetie.

Není známo, kdo dostane hlavní roli, ale v případě tohoto filmu bude hlavním lákadlem soundtrack. Carole napsala nadčasové a nespočetněkrát předělávané hity jako You Make Me Feel Like) A Natural Woman, I Feel the Earth Move, You’ve Got a Friend a Will You Still Love Me Tomorrow. Její skladby přebírali ti největší z největších - Aretha Franklinová, Michael Jackson, Dusty Springfield, Donny Hathaway a desítky dalších zpěváků.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Barack Obama a Carole King

Držitelka čtyř Grammy se narodila roku 1942 v židovské rodině Kleinových v New Yorku. Už na střední škole začala zpívat, ale nejdříve se neprosadila jako zpěvačka, nýbrž jako autorka hitů, které zpívali převážně černošští umělci. Prvním velkým úspěchem byla písnička Will You Love Me Tomorrow v roce 1960.

Během šedesátých let si vytvořila renomé jako skladatelka a teprve v roce 1971 vydala dodnes obdivované průlomové album Tapestry, kde sama zpívala.

Reklama

Výběr článků

Načítám