Hlavní obsah

Tom Cruise si zahraje pašeráka drog

Právo, Jiří Štraub

Nové akční drama Made in America, inspirované skutečným příběhem pašeráka drog Barryho Seala, by se mělo na plátnech tuzemských kin objevit 31. srpna. V hlavní roli se v něm představí Tom Cruise.

Foto: ČTK/ABACA

Postavy pilota se ujme Tom Cruise.

Článek

Seal byl pilot, který v osmdesátých letech pracoval pro Medellínský kartel, tedy pro kolumbijského drogového barona Pabla Escobara. Jeho úkolem bylo přepravovat kokain z Kolumbie do Spojených států a za jeden let si měl vydělat přes půl miliónu dolarů. Seal začal s kartelem spolupracovat, když létal pro CIA. Měl pomáhat čelit vznikající komunistické hrozbě ve Střední Americe.

Film vznikl v režii Douga Limana. S Cruisem spolupracoval už v minulosti, obsadil ho do hlavní role v napínavém sci-fi snímku Na hraně zítřka (2014).

„Není to byznys,“ rozhovořil se Liman pro magazín Esquire. „Děláme filmy, protože je milujeme, a nemyslím si, že je tam venku někdo, kdo je miluje víc než Tom Cruise.“ Není tajemstvím, že se Cruise pilotování aktivně věnuje.

Potvrzují to i režisérova slova k Made in America pro web Collider: „Tom ve filmu pilotuje letadlo. Není to trik. Opravdu ho ovládá on.“

Připomeňme, že Liman byl původně nezávislý filmař, který se do širokého povědomí dostal hlavně snímkem o agentovi Jasonu Bourneovi Agent bez minulosti (2002) s Mattem Damonem. Film Made in America představuje jeho druhou spolupráci s Tomem Cruisem.

Letecká nehoda

Během natáčení snímku Made In America se bohužel stala velmi smutná událost. Poblíž kolumbijského místa filmování došlo k letecké nehodě, při níž zahynuli dva lidé – Kolumbijec Carlos Berl a Američan Alan Purwin, zakladatel a prezident losangeleské společnosti Helinet Technologies, která poskytuje technologii leteckého sledování například pro vládní agentury.

Purwin byl vynikající pilot helikoptéry, který se podílel na snímcích Transformers, Pearl Harbor nebo Piráti z Karibiku. Za nehodu údajně mohlo špatné počasí.

Tiskový mluvčí Universal Studios se k tomu vyjádřil: „Letadlo se členy posádky havarovalo při návratu na letiště v Medellínu po produkci snímku Mena (původní název filmu – pozn. autora). Nehoda měla za následek dvě úmrtí. Naše srdce a modlitby putují v těchto časech ke členům týmu a jejich rodinám.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám