Hlavní obsah

Tom Cruise chce točit film o letadle, které přistálo v řece Hudson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Tom Cruise chce natočit film o nehodě amerického letadla, které minulý týden přistálo v řece Hudson v New Yorku. Jako zázrakem všichni cestující i posádka nehodu přežili.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Tom Cruise

Článek

Herec Tom Cruise je sám nadšeným pilotem a zkušený zákrok kapitána Chesleyho B. Sullenbergera velmi obdivuje. 

V americké televizi se nechal slyšet, že vážně uvažuje o velkorozpočtovém filmu. "Přemýšlím o tom," řekl herec. Prý chce také osobně zavolat Sullenbergerovi a vyjádřit svůj obdiv. "Udělat takový hrdinský čin... vím, jaké to je, protože také trénujeme pro případ nehod," zmínila se hollywoodská hvězda.

:. Airbus A320 s vysazenými motory klesá na hladinu řeky Hudson. Nos letadla je zvednutý, aby se stroj při dosednutí na hladinu neponořil. foto: ČTK/AP

Shodou okolností jedna z nejslavnějších rolí Toma Cruise souvisí s létáním. Romantická limonáda Top Gun z prostředí vojenských pilotů měla v osmdesátých letech obrovský úspěch.    

:. Cestující čekají na křídle letadla na záchranufoto: Reuters /Brendan McDermid

Podle vyšetřovatelů amerického Národní úřadu pro bezpečnost dopravy data z černých skříněk potvrzují střet stroje s hejnem ptáků, o němž se od počátku spekulovalo.

Kapitán Chesley Sullenberger se spojil s věží a rychle řešil možnosti řešení kritické situace. Jednou z možností bylo, že se vrátí na letišta La Guardia, další letět do New Jersey na letiště Teterboro. Pilot se nakonec po poradě rozhodl pro nouzové přistání na řece Hudson. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám