Hlavní obsah

Tipy Aleše Březiny

Právo, jaš, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikolog Aleš Březina uvádí, co jej v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Michala Dlouhého Veselé příběhy z pátrací služby o případech československých četníků a nové album Vana Morrisona.

Foto: Městská policie Bílina

Alkohol řídit neumí..

Článek

Tipy Aleše Březiny

Čtu: Imre Kertesz - Člověk bez osudu: exaktní záznamy člověka snažícího se neustále pochopit absurdní situace.

Viděl jsem: Úžasnou Sutnarovu výstavu v Jízdárně Pražského hradu: jeho

Viděl jsem: Úžasnou Sutnarovu výstavu v Jízdárně Pražského hradu: jehoknižní design mi vybavil naši rodinnou knihovnu. Premiéru Dobrý člověk ze Sečuanu ve Stavovském divadle - střet geniálního dramatika s divadlem tezí.

Slyšel jsem: Brodsky Quartet a Dimitrije Ashkenazyho na Akademii v Basileji, přinesli skvělé provedení Serenády B. Martinů. Závěrečný koncert turné skupiny Kabát - radostná pozitivní energie.

Internet: používám ho 4-5 hodin denně. Mám oblíbenou stránku www.martinu.cz.

Michal Dlouhý: Veselé příběhy z pátrací služby

Policejní plukovník, spoluautor a odborný poradce oblíbeného televizního seriálu ČT Četnické humoresky nabízí už druhý svazek kriminálních případů řešených československým četnictvem mezi dvěma světovými válkami. Jakkoliv jde o smutné chvíle v lidském životě, Dlouhý se na ně i jejich aktéry dívá laskavě a s humorem. Protože miluje historii policejního sboru, doplnil povídky dobovými doklady

.Jindřich Kraus - Pragoline, 104 stran

Van Morrison: What´s Wrong With This Picture?

Irského bluesového harcovníka Van Morrisona v minulosti naštval hudební průmysl tak vydatně, že nikdy netoužil stát se jeho pevnou součástí. Na aktuálním albu odvedl tradičně kvalitní práci. Spojil bluesové kořeny a soulové cítění, ukázal se pevný v rockabillyových kramflecích a potvrdil, že termín rock´n´roll mu rovněž není cizí. Jeho album se jen tak valí, je klidné a pomalé. Někomu může připadat nudné, je ale esenciální.

EMI, 63:43

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám