Hlavní obsah

Tiger Lillies se vrací do Archy v divadelní hře

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Archa uvede od 15. do 18. června opět představení irského dramatika Jocelina Clarka Zde jsem člověkem, ve kterém hraje skupina Tiger Lillies. V představení inspirovaném Rabelaisovým románem Gargantua a Pantagruel se trefuje do sterilního světa metrosexuálů. Na otázky Novinek odpovídal hlavní protagonista skupiny Tiger Lillies, zpěvák a harmonikář Martyn Jacques.

Článek

Láká vás i po roce projekt?

Vždy mě zajímá se vrátit k věcem, které jsem napsal. Těším se na to, až si zase hudbu poslechnu a dále ji rozvinu. Když něco napíšu, je to pro mne živá organická věc, takže změny jsou přirozené. Tento přístup udržuje můj zájem a nadšení, když se k tomu opět vracím. Navíc si myslím, že Rabelais je velmi zajímavý spisovatel.

Jaké to pro vás je opakovat v roli stále stejný text?

Při způsobu, jakým pracuju, nemívám často pocit opakování. Vnímám to jako nebezpečnou cestu, kde bych mohl v každém okamžiku upadnout na obličej. Beru na sebe docela pěkně hnusné riziko, když jdu na pódiu a občas selžu. Jak se ale říká, prohrál pár bitev, ale vyhrál válku.

Jak důležité je pro vás vzhledem k tématu představení vypadat jako model, nemít na těle ochlupení a být čistý?

Velmi. Koupu se každý druhý týden a nejméně jednou měsíčně se holím. Jsem také model. Model chic tuláka.

Jak se daří prasátku Piggy, které se objevilo na scéně v inscenaci.

Určitě něco zrovna žere.

Plánujete, že byste se objevil v nějaké další divadelní inscenaci?

Před námi jsou čtyři nebo pět divadelních projektů, protože je miluji. Divadlo mne fascinuje, scénografie, kostýmy, světla, příběh, hudba, herci ... a to jak všechny prvky do sebe zapadnou nebo ó hrůzo naopak vůbec nezapadnou. Byla to pro mne skutečná křivka osvojování si znalostí.

Připravujte také novou desku?

Další bude na téma Vojcka, což je slavná divadelní hra. Miluju ji. Je to skutečné divadlo je to o něčem reálném a vážném. Není to povrchní konceptuální umění. Je to jako Tiger Lillies, má to krvavé vnitřnosti a emoce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám