Hlavní obsah

Therapy?: Fanoušci v Praze ať zůstanou sami sebou

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská hardcorová parta Therapy? zahraje ve středu 18. listopadu v pražském Lucerna Music Baru a baskytarista v rozhovoru uvedl, že název nové desky souvisí s Kantem. Zavzpomínal také na letošní festival Rock for People.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andy Cairns (vlevo) a Michael McKeegan z irské skupiny Therapy?

Článek

Většina recenzí na nové album Crooked Timber zmiňuje, že máte novou energii. Je to tak?

Vždy se snažíme, abychom se někam posunuli, což automaticky přinese novou vlnu energie. Crooked Timber nás posunulo docela výrazně, což je osvěžující. I když se podle ohlasů hodně liší od předcházejících alb, stále jsme Therapy?.

Album je pojmenováno podle citátu z díla Immanuela Kanta. Zajímáte se o filozofii?

Líbí se nám, když je někdo trochu podivný. Název desky souvisí s jedinečností člověka. Užíváme si, když mají lidé zvláštnosti, trochu se liší nějakým neobvyklým zvykem nebo vzhledem. Ta deska oslavuje osobitost.

V červenci jste vystoupili na festivalu Rock for People. Jaký z něho máte dojem?

Nedávno jsme zrovna na festival vzpomínali. Líbilo se nám, že byl pestrý a hrály tam kapely různých žánrů.

Co mohou fanoušci udělat, aby byl dnešní koncert v Lucerna Music Baru nezapomenutelný?

Myslím, že každý v kapele by si to představoval trochu jinak. My se v zásadě budeme věnovat naší práci. Představíme své písničky, a pokud budou vřele přijaty, tak je to perfektní. Fanoušci ať dnes zůstanou sami sebou.

Pomýšlíte na další album?

Máme zatím pár mlhavých nápadů na nové písně. Ale necháme to až na příští rok, nyní se věnujeme turné na podporu Crooked Timber. Zatím se ty myšlenky tak líně povalují a čekají na svůj čas. Uvažujeme také o živém albu, které by představilo historii kapely, ale písně by se trochu lišily od svých původních albových verzí.

Reklama

Související články

Therapy?: Rádi bychom si zahráli v Číně

Zpěvák a kytarista irských Therapy? Andy Cairns a baskytarista Michael McKeegan jsou festivaloví matadoři. Absolvovali jich nepočítaně po celém světě a nedávno...

Výběr článků

Načítám