Hlavní obsah

Swingový festival představí americký gospel Take 6 i Melody Makers

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský Národní dům na Vinohradech se bude otřásat ve swingovém i gospelovém rytmu již tento čtvrtek a pátek. Příznivci těchto žánrů si mohou zanotovat s Ondřejem Havelkou a Melody Makers, Lubošem Andrštem nebo americkými vokalisty Take 6.

Foto: archiv, Novinky

Take 6

Článek

Dokonalá intonace, aranžérská vynalézavost, rytmická hravost a nebývalá duchovní hloubka, tak bývají Take 6 charakterizováni. Nyní se jeden z nejlepších světových vokálních souborů vrací do Prahy, aby zdejšímu publiku představil to nejlepší z tradičního amerického gospelu, doplněné o jazzové evergreeny i R hity ve vlastní originální úpravě. Vedle Take 6 se nejen swingové publikum může těšit i na další zajímavá jména.

„První festivalový den bude patřit Ondřeji Havelkovi a jeho Melody Makers, bez nichž si dnes festival jen málokdo dokáže představit, kouzlo dixielandu oživí populární soubor J. J. Jazzmen. Nesmím opomenout ani našeho předního kytaristu Luboše Andršta, který si speciálně na festival přizval hned několik hostů zvučných jmen,“ přiblížil program prvního dne organizátor Milan Hájek, ředitel Národního domu na Vinohradech.

Následující den se vedle očekávaných Také 6 představí například slovenské Nothing But Swing Trio. Vstupenky na oba večery je možné zakoupit přímo v pokladně Národního domu na Vinohradech nebo v předprodejní síti Ticketpro. Cena vstupenek se pohybuje od 400 do 1400 korun. Oba večery začínají v 19 hodin a slovem je již tradičně provede Aleš Benda. Aktuální informace naleznete na www.nardum.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám