Hlavní obsah

Svět knihy v květnu neproběhne. Měl by být v říjnu

Právo, Jaroslav Špulák

Pořadatelé knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy 2020 na svém facebookovém profilu oznámili, že 26. ročník akce v původně plánovaném termínu neproběhne. Uskutečnit se měl 14. až 17. května na Výstavišti v pražských Holešovicích. „Činíme kroky k tomu, aby veletrh proběhl 8. až 11. října,“ sdělil Radovan Auer, ředitel společnosti Svět knihy.

Foto: ČTK - Vít Šimánek

Veletrh Svět knihy se letos kvůli koronaviru přesouvá.

Článek

„V tuto chvíli není reálné, aby se takto masová akce v květnu konala. I kdyby ji příslušné orgány povolily, bude tu strach lidí se tak velké události zúčastnit. A od nás by nebylo zodpovědné takto velkou akci v květnu pořádat,“ vysvětlil Auer.

„Po konzultacích s našimi zahraničními kolegy i s řadou lidí z oboru jsme přesvědčeni, že je důležité, aby literatura a knihy nepřišly ani v těchto časech o svou výkladní skříň. Po odeznění nouzových opatření, s ohledem na ekonomickou krizi, která nás čeká, je důležité připomenout význam knih, literatury, četby a vzdělání. V tuto chvíli činíme všechny kroky k tomu, aby veletrh proběhl v termínu 8. až 11. října 2020,“ dodal.

Pokud se akce uskuteční, čestný host Polsko je připraven se prezentovat v plném rozsahu. Partnerská spolupráce s varšavským veletrhem, kterou Svět knihy navázal, zůstane zachována. I v ostatních ohledech pořadatelé věří, že připraví zcela plnohodnotný Svět knihy, plný skvělých programů, hostů a knih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám