Hlavní obsah

Stovky lidí se v Mnichově rozloučily s filmovým Vinnetouem Bricem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky lidí se ve čtvrtek v mnichovském jezuitském kostele sv. Michala naposledy rozloučily s francouzským hercem Pierrem Bricem. Ten se proslavil rolí Vinnetoua v západoněmeckých filmech o náčelníkovi indiánského kmene Apačů. Mnozí lidé měli na sobě podle agentury DPA bílé oblečení místo černého - podle přání samotného Brice.

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Pierra Brice

Článek

Už zhruba hodinu před začátkem odpolední smuteční bohoslužby za zesnulého herce byly lavice v kostele obsazené. Mnoho lidí muselo zůstat venku. Rozjímavou atmosféru dotvářela hudba, včetně ústřední melodie z filmů o Vinnetouovi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zaslechnuto mezi malými fanoušky na autogramiádě: Proč nemá Vinnetou dlouhé vlasy?

Rakev s Briceovými ostatky byla pokryta francouzskou vlajkou a bílými růžemi. „Miluji tě, tvoje žena”, bylo vepsáno francouzsky do srdce utkaného z bílých růží. Šlo o poslední pozdrav od Briceovy manželky Helly, v jejímž náručí představitel Vinnetoua zemřel 6. června ve věku 86 let poblíž Paříže.

Foto: Profimedia.cz

Pierre Brice jako Vinnetou

Sám Brice se netajil velkými sympatiemi k Německu, zvláště pak k Bavorsku. Jeho žena Hella pochází z bavorského Ambergu a manželský pár žil střídavě ve Francii a alpském Garmisch-Partenkirchenu. Zatímco v rodné Francii byl Brice téměř neznámý, v Německu a řadě dalších zemí včetně Česka byl až do konce svého života mimořádně populární díky své životní indiánské roli.

Už ve čtvrtek ráno se před kostelem sv. Michala vytvořila dlouhá fronta. Rakev s ostatky byla nejdříve vystavena v křížové kapli, kde se lidé mohli zapsat do kondolenčních knih. Brice má být pohřben v úzkém rodinném kruhu na mnichovském předměstí Gräfelfing.

Reklama

Výběr článků

Načítám