Hlavní obsah

Stingův lodní muzikál končí. Ameriku nezajímá

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani největším hvězdám se nedaří vždycky. Důkazem je Stingův muzikál The Last Ship, který budí na Broadwayi rozpaky. Specifický britský folklórní styl nezaujal a 24. ledna muzikál končí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stingův muzikál The Last Ship na Broadwayi končíVideo: Reuters

 
Článek

Muzikál vychází ze Stingova dětství, odehrává se v loděnicích v severní Anglii. Přestože se Sting rozhodl muzikál podpořit tím, že v něm bude sám hrát, nepodařilo se nalákat dost lidí.

Problém jistě nebude v tom, že by byl Sting špatný zpěvák, ale spíše ve stylu, který zvolil. Muzikál je převážně akustický a folkový. Housle, mandolína, dudy a chlapský zpěv loďařů zaujmou milovníky britského folklóru, ale popového  posluchače moc ne. Většina písní je baladická a velmi pomalá.

Příběh se odehrává ve Wallsendu v osmdesátých letech, kdy anglické loděnice začaly upadat, a Sting ho napsal ve spolupráci s Johnem Loganem, který se podílel na bondovce Skyfall.

„The Last Ship se bude hrát na Broadwayi naposledy v sobotu 24. ledna,” uvedli producenti. Muzikál, jehož příprava na Broadwayi stála více než 15 miliónů dolarů, vydělal minulý týden zhruba 953 tisíc dolarů a vyprodáno nebylo. Muzikál Wicked vydělává ve stejné době 2,7 miliónu dolarů a Lví král 2,5 miliónu.

Muzikál The Last Ship měl premiéru teprve 26. října a dočkal se vlažnějších recenzí. Má prý i trochu zmatený příběh.

Reklama

Výběr článků

Načítám