Hlavní obsah

Sting píše první muzikál, jmenuje se Poslední loď

Britský hudebník Sting pracuje na svém prvním muzikálu. Jmenuje se The Last Ship (Poslední loď) a bude o dělnících z loděnic ve zpěvákově rodném Newcastlu. Loďaři se rozhodnou postavit si svou vlastní loď.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting ve vítězném gestu

Článek

Jedenašedesátiletý Sting připustil, že muzikál je pro něj "naprosto neprobádané teritorium", a proto je pro něj práce tak vzrušující. Zpěvák mezitím pomalu končí své roční světové turné, které vyvrcholí v prosinci v Asii. V červnu vystoupil i v Praze.

"Po tomto turné trochu přeřadím a budu pokračovat v práci na představení, které píšu. Jsem ve velmi rané fázi, ale mám spoustu nápadů. Napsal jsem pro projekt mnoho nových písní," řekl bývalý frontman skupiny Police agentuře AFP.

Zpěvák, jenž na hudební scéně působí už 25 let, se stále snaží objevovat něco nového. Dokonce i na klasických písních jako jsou Englishman in New York, Message in a Bottle nebo Roxanne, které prý zpíval "snad tisíckrát", se údajně "vždy dá najít něco nového".  "Mou prací je zpívat tyto songy každou noc s vášní a stejným smyslem pro objevování, jako v době, kdy jsem je napsal," řekl hudebník, jehož pravé jméno je Gordon Sumner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám