Hlavní obsah

Stephen Hawking nazpíval Galaxy Song od Pythonů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesor Stephen Hawking opět nezapřel smysl pro humor. Jeho posledním výstřelkem je zpěv - natočil Galaxy Song od Monty Pythonů, který bude vydán o víkendu na desce v rámci akce Record Store Day 2015.

Foto: Právo

Stephen Hawking

Článek

Hawking má figurovat i ve videoklipu, kde létá ve vesmíru, a ve videohře, kde hráč musí ničit asteroidy ohrožující letícího profesora.

Stephen Hawking je zřejmě nepopulárnějším fyzikem na světě a není to náhoda, na své image totiž pracuje velmi promyšleně. Vystoupil třeba s Monty Pythony v O2 areně na jejich poslední velké show, hrál v seriálu Teorie velkého třesku i v Simpsonových. Rád poskytuje rozhovory a ukazuje se v médiích.

Foto: Focus features

Felicity Jonesová a Eddie Redmayne jako Stephen Hawking ve filmu The Theory of Everything (Teorie všeho)

V životopisném filmu Teorie všeho jej ztvárnil Eddie Redmayne, který si za to vysloužil Oscara. Hawking s natáčením souhlasil a výsledek se mu prý docela líbil. Fyzik trpí nemocí, která zcela paralyzovala jeho tělo, ale ve vědecké práci mu to nebrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám