Hlavní obsah

Špinavý rock´n ´roll Turbonegro míří do Akropole

Novinky,
Praha

Kontroverzní norská skupina Turbonegro, hrající špinavý rock´n´roll vystoupí v sobotu v pražském Paláci Akropolis v rámci turné k albu Retox. Skupina, která svůj styl označuje za death punk, si získali za skoro dvacet let své existence tisícovky věrných fanoušků, kteří se sdružují v klubech nazývaných Turbojugend. Mnozí však jimi opovrhují pro povrchnost.

Článek

Turbonegro, kteří jsou proslulí svou divokou pódiovou show ve své tvorbě spojují klasický elvisovský rock´n´roll s punkem, nablýskaným glam rockem a metalem.

Upozornili na sebe už v roce 1996 deskou Ass Cobra, která vyšla o společnosti Amphetamine Reptile zaměřené na zfetovaný noise rock. Kultovní status si vybudovala za pomocí alb z apokalyptické trilogie, jako byla Scandinavian Leather. O jejich proslulosti svědčí to, že si je jako svoji předkapelu vybrali Marilyn Manson i Queen Of The Stone Age.

Letos se vracejí po pauze, během níž se zpěvák zbavoval závislosti na heroinu. Návrat předznamenalo vydání alba Retox, které je bližší rock´n´rollu než punku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám