Hlavní obsah

Soul a hip-hop na ulici. Hidden Orchestra a Nubiyan Twist vystoupí zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Karlově náměstí se bude 30. dubna slavit Mezinárodní den jazzu. Na zdarma přístupný open air koncert ze Spojeného království míří například Hidden Orchestra brightonského skladatele a producenta Joea Achesona.

Foto: Smart Com.

Nubiyan Twist

Článek

Vedle Hidden Orchestra zahrají hvězdy afro jazzu Nubiyan Twist, společenství virtuózních hráčů pod vedením multiinstrumentalisty Toma Excella. Desetičlenný bigband má kořeny v jazzu, hip-hopu, afrobeatu, latino, soulu, reggae i taneční hudbě.

Originální pražský synkopický orchestr předvede tradiční jazz, blues a swing. Vystoupí také nadžánrový Martin Brunner Band.

Foto: Smart Com.

Hidden Orchestra

„Program na Karlově náměstí bude živě přenášet Český rozhlas Vltava. Stream poběží také na Facebooku Mladí ladí jazz,“ upozornila za pořadatele Silvie Marková.

Ještě před tím dorazí 25. dubna do Jazz Docku maďarští funkoví Mörk a 18. května přijede rakouská loopující violoncellistka a zpěvačka Marie Spaemann, kterou podpoří Tea Sofia, mladá česká zpěvačka a skladatelka se srbsko-litevskými kořeny.

Theon Cross, který je mimo jiné členem tahounů mladé britské jazzové scény Sons of Kemet, vystoupí 19. května v olomouckém Jazz Tibet Clubu a o den později 20. května v pražských Kasárnách Karlín. Do Paláce Akropolis zamíří 11. září  americké trio Moonchild s britskou zpěvačkou a producentkou Emmavie.

Reklama

Výběr článků

Načítám