Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat vydá nové album prvního září

Právo, Jan Šída

Nové, desáté album Ministerstvo mýho nitra, vznikalo během posledních dvou let. Texty opět složil Tomáš Belko, pod hudbou je většinou podepsán kapelník, zpěvák a perkusionista Jan Kalina. Protože se jedná o návrat ke kořenům původní tvorby skupiny, mohou fanoušci očekávat čtrnáct skočných tragikomických písní.

Foto: Jan Šída, Právo

Jan Kalina, kapelník a zpěvák, je autorem většiny hudby na novém albu.

Článek

Názvy některých skladeb jsou například Struny podzimu, Smí Honza ven?, Toilette Love Story, Průhledná kočka nebo Překrásná muž a napovídají, že Sto zvířat namíchali hořkosladký koktejl s jemnými bizarnostmi a intelektuálním cynismem, které používají celé roky jako zbraně proti neúprosně blížícímu se sklonku života.

Kapela udělala album v životní formě a v rozšířené sestavě: Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pablo Herzog - trubka, Willy Versteeg - baskytara a Miki Nop - bicí.

Foto: Jan Šída, Právo

Šmrnc dodává hudbě Sto zvířat vynikající dechová sekce.

Jako hosté se na albu objevují stálí spolupracovníci kapely jako tenorsaxofonistka Markéta Smejkalová, multiinstrumentalista Filip Nebřenský, vokalistky Alena Průchová a Kateřina Augustinová, ale i zcela nová jména jako Vladimír Pavlíček (Etc) - housle, Vincent Richards (ex Švihadlo) - toasting nebo Evžen Zdráhal - tuba či Zdeněk Kudrnka - akordeon.

Foto: Jan Šída, Právo

Charakteristický hlas zpěvačky Jany Jelínkové je typickým poznávacím znakem skupiny.

Deska byla nahrána, stejně jako většina předchozích počinů kapely, ve Studiu SONO ve spolupráci s Pavlem Bohatým, Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem.

Novinka vychází 1. září 2015, což je pro některé členy - pedagogy magické datum, na nezávislém labelu 100promotion. A to nejen jako CD, ale i jako LP.

Křest alba proběhne 22. října ve Velkém sále pražské LUCERNY, kde kapela rovněž oslaví 25. narozeniny za účasti všech bývalých členů kapely a s mimořádně zajímavými hosty. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám