Hlavní obsah

Skupina O5 a Radeček zpívá v písni BRA3 o bratrství, sesterství a přátelství

Právo, jaš, kul

Šumperská kapela O5 a Radeček představuje singl a klip BRA3. Jejich tématem je bratrství, sesterství, vztahy v rodině, ale i mezi přáteli. Do videoklipu se zapojily známé osobnosti se svými sourozenci a dvojice, které k sobě profesně nebo přátelsky patří.

O5 a Radeček v klipu k písni BRA3Video: BrainZone

 
Článek

Se svým bratrem se v klipu objeví zpěvačka Lucie Bílá či herec Jan Čenský, společně pak bratři Neckářové, Homolové nebo Timkové z kapely No Name, Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou, Lucie Borhyová s Reyem Korantengem, kamarádky Martina Pártlová, Veronika Arichteva a Nikol Štíbrová a mnoho dalších.

„Chceme rozvíjet a posilovat rodinné vztahy nejen na úrovni sourozenců, ale také připomínat hodnotu přátelství. Je nám to blízké téma, protože kapela je naše druhá rodina, vždyť spolu hrajeme už pětadvacet let. Díky kapele mám kromě Ondry další tři bráchy,“ říká zpěvák Tomáš Polák. Jeho bratr Ondřej hraje ve skupině na baskytaru.

Kapela dlouhodobě pomáhá ohroženým dětem, a tak bylo přirozené, že se v rámci akce BRA3 spojila s charitativní sbírkou Pomozte dětem. V rámci projektů, které sbírka podporuje, jsou i programy zabývající se péčí nejen o hendikepované dítě, ale i o zdravého sourozence.

„Jejich rodina často musí věnovat veškerou péči, čas i prostředky do péče o postiženého sourozence. Zdravé děti tak trpí hendikepem svých sourozenců, proto jim chceme pomáhat,“ upřesnil Tomáš Polák.

Finanční prostředky bude kapela sbírat několika způsoby. Velká část pomoci půjde z připravovaného turné, přičemž z každého prodaného lístku poputuje část výdělku na sbírku, dále z prodeje propagačních materiálů nebo z výnosů za singl a klip BRA3.

V průběhu letošního roku bude také zveřejňovat nové písně z připravovaného EP. Na květen pak chystá pět největších koncertů ve své historii. Turné pod širým nebem proběhne v Olomouci, Brně, Praze, Ostravě a Plzni. Na koncertech vystoupí řada známých hostů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám