Hlavní obsah

Skupina Nebe představuje nové album. Jeho kmotrem bude robot

Právo, jaš

Havířovská poprocková skupina Nebe vydala v poslední březnový den nové album nazvané Souřadnice. Je to její první deska po třech letech, v diskografii třetí. Součásti kolekce je mimo jiné hit Pláštěnky či aktuální singl Bezvědomí, který již boduje v rádiovém éteru.

Foto: BrainZone

Skupina Nebe chystá zajímavý křest novinky v Ostravě.

Článek

„Jedenáct písní na desce představuje jedenáct souřadnic, které jsme za poslední tři roky vytvořili. Vesmír a jeho nekonečně mnoho možností, kudy se vydat, nás vždy fascinoval. Zároveň ale víme, že není snadné si vybrat ten správný směr. To je příznačné pro celou naši generaci,“ říká zpěvák Petr Harazin. „Chtěli jsme desku a vše s ní spojené uchopit jinak, než jsme to dělali doposud. Naším záměrem bylo dát všemu ucelený tvar a zároveň to udělat promyšleněji a zábavněji.“

Na novince kapela definuje svůj skutečně vlastní zvuk, který si v posledních letech i častým koncertováním vytvořila. Písně mají své nosné příběhy a celkově je série skladeb sofistikovanější než tomu bylo na předešlých počinech.

„Od posledního alba uběhlo dost času a my se v našich životech přirozeně posunuli zase o kousek dál a zjistili jsme, že nejsilnější je psát o pocitech každodenního života - radosti, strasti, láska, smrt, hledání a prostě to, co člověka v životě potká a ovlivňuje,“ vysvětlil kytarista Štěpán Petrů.

Koncertní křest nové desky proběhne 6. května v ostravském planetáriu, kde se díky nejmodernějším technologiím budou lidé moci opravdu cítit jako při plavbě vesmírem. Kromě netradičního místa kapela vybrala i netradičního kmotra. Tím se stane opravdový robot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám