Hlavní obsah

Sinéad končí s hudbou, aby si uchovala soukromí

Novinky, Alex Švamberk, Rolling Stone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejosobitějších zpěvaček posledních dvou desetiletí, Irka Sinéad O´Connorová, oznámila, že červencovým DVD Goodnight, Thank You, You´ve Been a Lovely Audience s písněmi z koncertů k desce irských balad Sean Nos Nia se loučí s kariérou.

Článek

"Rozhodla jsem se ohlásit, že v červenci 2003 odejdu z hudebního průmyslu, abych se mohla věnovat kariéře v jiné oblasti. Poslední skladbou, kterou natočím, bude, věřte nebo ne, píseň od Dolly Partonové".

Přednost má soukromí

"Nadále neusiluji o to být slavnou zpěvačkou. Místo toho si přeji vést normální život," vysvětlila ve vyjádření zveřejněném na internetu Sinéad, která první píseň nazpívala ve čtrnácti, přičemž v patnácti už měla hotovou půlku fenomenálního debutového alba The Lion And The Cobra a v sedmnácti podepsala první smlouvu.

Své posluchače v něm vyzvala: "Jsem ráda, že jsem vám pomohla svými písněmi, tak mi pomožte taky, a nechte mě vést soukromý život. Chci být jako ostatní. Kyž půjdu po ulii,  nepřeji si slyšet lidi, jak říkají - to je Sinead. Věřte nebo ne, jsem velmi plachá."

Sinéad radí - nechte celebrity na pokoji

S odvrácenou tváří slávy bojuje O´Connorová už dlouho. Je to patrné i z jejích slov: "Toto je moje rada každému, kdo obdivuje takzvané celebrity. Když je vidíte na ulici, ani se na ně nedívejte. Jestli je máte rádi, nejhezčí věc, kterou můžete udělat, je ta, že je necháte o samotě a nečumíte na ně. Neklepejte na okna restaurací, v nichž sedí, nedělejte si jejich obrázky, ani si nepište na kousky papíru jejich jména. Jsou totiž jejich součástí, takže by se mohlo stát, že jeden den vstanou a nezbyde jim nic, co by mohli ze sebe dávat."

K jejímu pohledu přispěly vlastní negativní zkušenosti s médii. Ze scény se na čas stáhla začátkem devadesátých let po vystoupení v pořadu Saturday Night Live, kde před kamerami roztrhala fotku papeže Jana Pavla II. Kvůli tomu byla vypískána v New Yorku na koncertě pro Boba Dylana. Tehdy před populární hudbou dala přednost studiu opery a přípravě na roli kazatelky, kterou se stala v roce 1999.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám