Hlavní obsah

Shrek 2

Novinky, aak

Animovaný film Shrek 2 navazuje na děj Oskarem ověnčeného prvního Shreka. V pokračování se Shrek, Oslík a princezna Fiona vydávají vstříc novým dobrodružstvím, při nichž se setkají s mnoha populárními postavami z pohádek.

Foto: Vratislav Konečný

Ožívající Stekník - nečekejte nádheru Hluboké nebo Lednice, návštěva však rozhodně stojí za to.

Článek
Shrek 2
Premiéra v ČR: 8. července 2004
Distribuce: Bontonfilm
Návštěvnost 2004 v ČR: 588 244 diváků

Po souboji s dračicí a zlým lordem Farquaadem o ruku princezny Fiony čeká na Shreka ještě těžší úkol: návštěva tchýně a tchána. Fionini rodiče, král Harold a královna Lillian, vládnou Království za sedmero horami. Novomanželé se spolu s Oslíkem vydají na cestu. Obyvatelé Království za sedmero horami se chystají uvítat znovunalezenou princeznu. Ani král a královna se nemohou dočkat příchodu své dcery a jejího prince. Nikdo z nich však netuší, jak nový zeť vlastně vypadá, a hlavně, jak se jejich malá holčička ... malinko... změnila.

Shrek a Fiona nemají ani tušení, jak moc jejich svatba překazila tatínkovy velkolepé plány na rodinné štěstí. Král teď musí na svou stranu získat vlivnou Vílu Kmotřičku, pohledného Prince Krasoně a proslulého zabijáka zlobrů Kocoura v botách, aby jeho vizi "šťastné budoucnosti" napravili.

Počítačově animovanou komedii Shrek 2 režírovali Andrew Adamson, Kelly Asbury a Conrad Vernon, o produkci se postarali Aron Warner, John H. Williams a David Lipman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám