Hlavní obsah

Sex prodává. Tři první příčky žebříčku loni obsadily knihy E. L. James

Novinky, Stanislav Dvořák

Padesát odstínů temnoty, Padesát odstínů šedi a Padesát odstínů svobody - všechny tituly jsou od E. L. James a obsadily první, druhé i třetí místo v žebříčku prodejnosti knih za rok 2013.

Foto: Profimedia.cz

Především čtenářky se vrhly na knížky E. L. James.

Článek

Za vlnou erotiky se umístil čtvrtý Dan Brown (Inferno), pátý Zdeněk Svěrák se svou nostalgickou prózou Po strništi bos a až poté následují romány zdánlivě nejprodávanějšího autora současnosti – Jo Nesbo a jeho Švábi a Netopýr.

Do první desítky se vešel ještě ne až tak úspěšný Můj život po životě Michala Viewegha, Levhart (opět Nesbo) a Písečný muž (Lars Kepler).

Celkem dobře se prodává také vzpomínání Olgy Matuškové Waldemar a Olga – Zákulisí našeho života, Prázdné místo J. K. Rowlingové a Rukopis nalezený v Akkonu od Paula Coelha. Následují historické příběhy Vlastimila Vondrušky jako Přemyslovská epopej IV a Přemyslovská epopej III. Mezi dětskými knihami loni vítězil Kinney Jeff a jeho Deník malého poseroutky 7.

TOP 5

Padesát odstínů temnoty - E. L. James

Padesát odstínů šedi - E. L. James

Padesát odstínů svobody - E. L. James

Inferno - Dan Brown

Po strništi bos - Zdeněk Svěrák

Svaz českých knihkupců a nakladatelů neuvádí počet prodaných kusů. Dalším problémem je, že většina knihkupců není ochotná spolupracovat na žebříčcích prodejnosti. V současnosti nejsou k dispozici ani čísla o oficiálně prodaných elektronických knihách a už vůbec ne o pirátsky stažených titulech, kterých může být více než oficiálních.

Reklama

Výběr článků

Načítám