Hlavní obsah

Sex Pistols odehrají sérii koncertů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Punkové legendy Sex Pistols zahájí v listopadu sérii koncertů v Londýně. Původně se nechali přemluvit jen k jednorázovému vystoupení k 30. výročí desky Never Mind The Bollocks, ale vstupenky se prodávaly tak rychle, že punkeři nepohrdli návrhem vydělat si trochu více.

Článek

Na dnes již klasické "pistole" si mohou pamětníci zajet do londýnské  Brixton Academy osmého, devátého nebo desátého listopadu. Vstupenky na první koncert stály 37,50 liber a zmizely za deset minut. Nyní jsou podle BBC vyprodány všechny koncerty.

Má jít především o oslavu 30. výročí zásadního alba Never Mind The Bollocks. Původní členové skupiny John Lydon, Steve Jones, Paul Cook and Glen Matlock připomenou písničky jako God Save the Queen nebo Anarchy in the UK, které způsobily v 70. letech revoluci.

Skupina se rozpadla už v roce 1978, pak ale znovu vystupovala v 90. letech a čas od času se rozhodne pro menší comeback. Naposledy se tak stalo v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám