Hlavní obsah

Sedm kulí v Sarajevu. V pokračování komedie King’s Man chybí už jen Švejk

Novinky, Stanislav Dvořák

Třetí díl slavné komedie King’s Man vstoupí do kin v roce 2020. Odehrává se za 1. světové války a je v něm vidět i legendární atentát na arcivévodu Františka Ferdinanda d’Este.

Trailer k filmu The King's Man: První mise

 
Článek

V akční komedii figuruje i císař Vilém II. Pruský, Mata Hari nebo Rasputin, jen náš dobrý voják Švejk chybí. Milovníky historie je však nutné varovat – nejde o seriózní historický film, je to komedie inspirovaná komiksem The Secret Service a místy může být dost praštěná. Film tak bude vnímán jinak v Americe a jinak například v Rakousku nebo v Čechách.

Foto: 2Oth Century Fox

Atentát na arcivévodu Františka Ferdinanda d'Este ve filmu The King's Man: První mise

Režisér Matthew Vaughn obsadil Ralpha Fiennese, Gemmu Artertonovou, Matthewa Gooda, Toma Hollandera, Harrise Dickinsona, Rhyse Ifanse či německého herce Daniela Brühla, který paradoxně nehraje posledního německého císaře, jak se dalo čekat, ale Felixe Felixoviče Jusupova. Jusupov byl pohádkově bohatý ruský kníže, který vlastnil doly na Sibiři a proslavil se i tím, že zastřelil Rasputina.

Předešlé díly se odehrávaly v současnosti. Další komiksový příběh sleduje fiktivní tajnou službu King’s Man v roce 1914. Rasputina ztvárnil Rhys Ifans, Matu Hari Gemma Artertonová, Gavrila Principa Robert Aramayo. Tom Hollander si střihnul trojroli monarchů, hraje Viléma II. Pruského, Mikuláše II. i Jiřího V.

The King’s Man: První mise jde do kin 13. února 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám