Hlavní obsah

Ruku k natáčení Autopohádek přiložila i Lucie Bílá

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břetislav Pojar, František Váša, Michal Žabka a Libor Pixa, čtyři čeští animátoři, pracují na filmové podobě Autopohádek spisovatele Jiřího Marka. V pátek natáčela v pražském studiu Soundsquare roli víly z epizody Účetní a víla zpěvačka Lucie Bílá.

Foto: Archiv/Bioscop, Právo

Lucie Bílá při pátečním natáčení role víly

Článek

Producent filmu Michal Podhradský řekl: „Paní Bílá měla zpoždění přes dvě hodiny. Ale jakmile do temného nahrávacího studia vstoupila, jako by vyšlo sluníčko. Neuvěřitelná atmosféra, úsměvy, pohoda. Asi začnu věřit na léčitelské schopnosti.“

Lucie Bílá jen s úsměvem podotkla: „Víla, to jsem vlastně trochu já…“ Jejím partnerem v dialogu bude herec Viktor Preiss. U mikrofonu se ale v pátek nesešli. Premiéru Autopohádek plánuje distribuční společnost Bioscop na březen letošního roku. Nebude to přitom poprvé, co se dočkají filmového zpracování. Již v roce 1983 podle nich natočil hraný film nazvaný Automärchen východoněmecký režisér Erwin Stranka, jinak absolvent pražské FAMU.

Chinaski na turné s Autopohádkami

V letech 2004 a 2008 je pak na album namluvili členové skupiny Chinaski. Již tehdy byla hereckým hostem ve studiu Lucie Bílá. Kapela vyrazila v roce 2009 s Autopohádkami na divadelní turné a získala na něm na svou stranu značnou část dětského i dospělého publika. Zpěvák Michal Malátný ostatně Autopohádkám zůstal věrný a bude vypravěčem chystaného animovaného snímku.

Celovečerní povídkový film bude sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem.

O princezně, která se nesmála

První epizoda, inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Výtvarníkem je Pavel Koutský, který v příběhu animuje i snové představy.

Druhý příběh využije klasickou animaci loutek, třetí bude animován neobvyklou technologií papírové ploché loutky v reálném prostoru a čtvrtý se bude odehrávat v nedaleké budoucnosti. Režisérem hraných předělů bude Jakub Kohák, který pro ně prý chystá zajímavé herecké obsazení.

Reklama

Související články

Skupina Kryštof vydá reedici a vyrazí do kin

Ostravská skupina Kryštof tradičně hýří aktivitou. Natočila novou píseň, chystá reedici svého loňského alba Jeviště a připravuje turné po českých kinech.

Rowlingová neopisovala, rozhodl soud

Americký soud odmítl nařčení z plagiátorství týkající se čtvrtého dílu Harry Pottera od J. K. Rowlingové, uvedla BBC. Podobný soud už se dříve konal v Londýně.

Výběr článků

Načítám