Hlavní obsah

Romeo a Julie, kde se hraje, zpívá a bruslí

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový muzikál na ledě podle Shakespearova námětu bude mít premiéru 17. dubna v Ostravě. Sojí za ním tým podobně pojatého ´Mrazíka´ a opět v něm budou znít hlasy našich předních pop zpěváků.

Foto: Pavel Malina

vymentepolitiky.cz

Článek

Zpěvačka Lucie Bílá, krasobruslařka Radka Kovaříková a herečka Pavlína Kafková se podělí o postavu Julie v novém muzikálu na ledě Romeo a Julie podle Shakespeara. Romea vytvoří zpěvák Bohuš Matuš, herec Pavel Kříž a krasobruslař René Novotný.

Muzikál na ledě je dílem týmu z ´ledového´ Mrazíka scenáristy, režiséra a producenta Jindřicha Šimka, skladatele Borise Urbánka, choreografa Pasquala Camerlanga a scénografa Alexandra Babraje. Písňové texty napsal Jarek Nohavica, hudbu se Symfonickým orchestrem FISYO Praha nahrál dirigent Paolo Gatto.

Nabitý program turné

Premiéra se odehraje 17. dubna v Ostravě, předpremiéra v Olomouci a poté se muzikál bude hrát v Bratislavě i v zahraničí - podle tvůrců ledové inscenace se objeví v Německu, Rakousku, Itálii, Francii, Švýcarsku, Finsku i Švédsku. Pro zájezdy vznikne i německá, anglická, případně i italská a francouzská jazyková verze Do Prahy se Romeo a Julie dostane snad až na jaře 2004 po dokončení nové sportovní haly. T-Mobile arena údajně nevyhovuje náročné scénografii svými rozměry.

Zpěváci většinou jen ze záznamu

V muzikálu budou hrát herci vedle krasobruslařů a zpěváků, z nichž většina zazní jen z nahrávky. Výjimku tvoří třeba ´mluvící i zpívající´ Kamil Střihavka v roli Tybalta, jehož na ledě doplní Alexej Urmanov, mezi těmi, kdo mluví, zpívají, hrají, ale nebruslí, bude Jiří Korn a Martin Dejdar v roli Shakespeara, Věra Špinarová jako Kapuletová, Athina Langoská jako Monteková, Hana Křížková jako Chůva a další.

Svůj hlas propůjčil muzikálu i Bohouš Josef v roli Merkucia či Petr Janda jako Benvolio.

"Budeme mít i jedno světové prvenství šerm na ledě. To před námi ještě nikdo nezkusil," prohlásil na ve čtvrtek na tiskové konferenci autor a producent muzikálu Jindřich Šimek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám