Hlavní obsah

Roger Waters vydal video s novou verzí písně Pink Floyd

Novinky, Stanislav Dvořák

Píseň skupiny Pink Floyd The Gunner’s Dream z roku 1983 vyšla v nové verzi ve videoklipu Rogera Waterse.

Roger Waters - The Gunner's Dream

 
Článek

The Gunner’s Dream je protiválečná balada, popisuje poslední chvíle příslušníka vojenského letectva ve válce. Voják umírá a představuje si svět bez válek. Skladba byla inspirována zejména bombardováním Londýna nacisty.

Černobílý klip, kde bývalý člen Pink Floyd sedí u piána ve svém domácím studiu, byl vydán 18. ledna ke dni Martina Luthera Kinga, bojovníka za lidská práva z šedesátých let minulého století.

Foto: Roger Waters

Roger Waters

Má upozornit na stále přetrvávající jadernou hrozbu. „Kdybych vládl světu, dbal bych na slova moudrých. Zbavil bych se jaderných zbraní. Jako první věc hned zítra ráno,“ uvedl hudebník.

„Samozřejmě nikdo nemůže vládnout světu. Svět nelze ovládnout. Může být jen milován, respektován a sdílen. Pokud tu zítra táno ještě budeme.“

Co je to Pink Floyd? Díky sci-fi Duna mládež objevila Dark Side of the Moon

Kultura

Loni se o Pink Floyd psalo, protože vydání filmového traileru Duna způsobilo, že nová generace objevila desku Dark Side of the Moon. V traileru totiž zní přearanžovaná skladba Eclipse.

Jinak pokračovaly i dobře známé hádky mezi bývalými členy. David Gilmour odmítá dát cokoliv o Rogeru Watersovi na stránky skupiny.

„Na stránkách (pinkfloyd.com) není vůbec nic ode mě, přístup mi zakázal David Gilmour,” uvedl Waters. „David si myslí, že to vlastní, myslím, že je to kvůli tomu, že jsem ze skupiny odešel v roce 1985. Myslí si, že vlastní Pink Floyd, že on je Pink Floyd a já jsem bezvýznamný a mám držet ústa.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám