Hlavní obsah

Roger Waters ohlásil triumfální návrat do Evropy. V Praze bude 7. srpna

Novinky, Stanislav Dvořák

"Triumfální návrat" do Evropy ohlásil podle pořadatele Live Nation bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. V pražské Synot Tip Aréně vystoupí 7. srpna 2013 s legendárním dílem The Wall.

Foto: EMI

Roger Waters

Článek

Album The Wall bude provedeno ve svém plném rozsahu a v nejmodernější produkci. Představení bylo už živě odehráno v rámci 192 koncertů po celém světě pro více než 3,3 miliónu fanoušků.

"Turné v roce 2013 se skládá z 18 open air a stadiónových koncertů a zahrnuje taková legendární místa, jako jsou berlínský Olympijský stadión, Olympijský stadión v Římě a amsterdamská Aréna," uvedl za pořadatele Petr Novák.

Právě pro tyto velké otevřené stadióny navrhl Roger Waters novou scénu, která přiblíží představení všem fanouškům, ať už se nacházejí na stadiónu kdekoliv, a která činí produkci v těchto velkých prostorách ještě víc strhující.

„Jsem velmi rád, že The Wall opět představíme v Evropě. Bude to pro nás všechny velká zábava. Celou show jsem přepracoval pro koncerty na velkých otevřených stadiónech. Bude to ještě dojemnější, poutavější, dramatičtější a napínavější," slibuje Waters.

The Wall se mnoha koncertů nedočkala

Původní produkce The Wall z roku 1980 se představila v celém svém rozsahu naživo pouze v rámci 29 koncertů během turné Pink Floyd téhož roku a jednou v Berlíně na oslavu pádu Berlínské zdi.

Pink Floyd se definitivně rozpadli a další jejich turné je nepravděpodobné. Roger Waters se nedávno nechal slyšet, že lituje toho, jak se po odchodu z kapely soudil s bývalými kolegy o používání názvu Pink Floyd i o autorská práva na písničky.

„To, že hráli mé písničky, nebylo vlastně špatné. Myslím, že jsem se mýlil, když jsem jim na to chtěl odepřít právo,“ prohlásil Waters.

Waters z Pink Floyd odešel v roce 1985. Poslední album, na němž se jako člen kapely podílel, bylo The Final Cut z března 1983. Waters se s kapelou naposledy na pódiu sešel v červenci 2005 na koncertu Live 8. Bylo to poprvé po čtyřiadvaceti letech.

Vstupenky za 1790 až 2990 korun se prodávají pro členy fan klubu od 12. 11. 2012 a pro členy klubu Live Nation od 13. 11. 2012. Normální předprodej začne až 16. 11.

Reklama

Výběr článků

Načítám