Hlavní obsah

Rockové hvězdy hrály na pomoc obětem bouře Sandy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

V newyorské Madison Square Garden se ve čtvrtek uskutečnil skvěle obsazený koncert 12-12-12 na pomoc obětem bouře Sandy. Nabídl zřejmě největší koncentraci hvězd na jednom pódiu za posledních několik let. Vystoupili na něm Rolling Stones, Bruce Springsteen, Eric Clapton nebo Paul McCartney.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na koncertě na pomoc obětem bouře Sandy vystoupil Paul McCartney nebo Billy JoelVideo: Fuse TV, Reuters

 
Článek

Charitativní koncert zahájil Bruce Springsteen se svým E Street Bandem. Rodák z New Jersey, v němž Sandy způsobila rozsáhlé škody, slíbil, že to, co dělalo jeho domov v dětství výjimečným, nebude při obnově zapomenuto. Třiašedesátiletý zpěvák pak zahrál Land of Hope and Dreams nebo Wrecking Ball a spolu s Jon Bon Jovim zazpíval Born to Run.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Jon Bon Jovi a Bruce Springsteen na koncertu pro oběti bouře Sandy

Jon Bon Jovi vystoupil i s vlastní kapelou, ve které nechyběl Ritchie Sambora. Koncert nabídl ještě další zajímavá spojení, například vystoupení frontmana Pearl Jam Eddieho Veddera s Rogerem Watersem z Pink Floyd. Vedder se k němu připojil v písni Comfortably Numb.

Chris Martin ze skupiny Coldplay mezi jiným zazpíval s Michaelem Stipem z R.E.M. hit Losing My Religion.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Roger Waters a Eddie Vedder na koncertu na pomoc obětem bouře Sandy

Koncert byl doslova procházkou historií rocku. Na scéně se objevili Rolling Stones, kteří slaví padesát let existence, Pete Townsend a Roger Daltrey z The Who nebo Eric Clapton. Na závěr zazpíval Paul McCartney zazpíval s Dianou Krallovou a sám vlastní hity Live and Let Die a písničky od Beatles jako Helter Skelter. Na závěr jamoval se zbývajícími členy slavné grungeové skupiny Nirvana Davem Grohlem, Kristem Novoselicem a Patem Smearem.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Mick Jagger zpívá na koncertu 12, 12, 12

Nechyběla ale ani mladší generace, vystoupila Alicia Keys nebo Kanye West a na pódiu se objevili i komici a herci Billy Crystal, Jon Stewart nebo Adam Sandler.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Eric Clapton hraje obětem bouře Sandy,

Jen na prodeji lístků na výjimečný koncert se vybralo přes 30 miliónů dolarů (580 miliónů korun). Koncert přenášelo 37 stanicí v USA a více než dvě stě ve světě. Peníze rozdělí nadace Robin Hood Foundation v postižených oblastech, které utrpěly miliardové škody.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Členové The Who Roger Daltrey a Pete Townsend hrají na koncertu 12, 12, 12

Bouře Sandy si vyžádala asi 130 obětí na životech a jen ve státě New York poškodila nebo zničila na 305 000 domů. Způsobila třetí nejvyšší škody v historii USA - odhadují se na 60 až 80 miliard dolarů.

Foto: ČTK/AP

Mick Jagger na charitativní koncertu pro oběti bouře Sandy

Reklama

Výběr článků

Načítám