Hlavní obsah

RockOpera natočila klip k Tróji bájné. Jeviště divadla se proměnilo ve filmové studio

Právo, jaš, kul

RockOpera Praha představuje videoklip ke skladbě Trója bájná z rockové opery Trója. Objeví se v něm Eva Urbanová v roli bohyně Artemidy, Pavla Forest jako věštkyně Kassandra a herečka Jenn Kirk, která má symbolizovat Tróju. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Videoklip k písni Trója bájná Video: RockOpera Praha

 
Článek

„Rozhodli jsme se tentokrát natočit videoklip bez příběhu, s důrazem na design a nádherné záběry,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest.

Klip se natáčel přímo na jevišti divadla. „Kvůli jedné scéně jsme na ně dokonce umístili rozsáhlé umělé jezírko,“ přibližuje Forest.

Video vzniklo ve spolupráci s režisérem Nikitou Dovzhenkem, jenž se podílel také na klipu ke skladbě Zrození z rockové opery Frankenstein nebo na oceňovaném Pláči z hororového Vymítače.

Nejbližší představení Tróje by mělo divadlo odehrát 1. dubna. Jestli se ale opravdu uskuteční, záleží na vývoji situace kolem koronaviru. Divadlo také plánuje premiéru nové rockové opery Maria Madonna, která by se měla uskutečnit 23. září. Nové dílo bude pojednávat o životě Ježíše Krista z pohledu Panny Marie. V hlavních rolích se představí Pavla Forest a Honza Tláskal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám