Hlavní obsah

Robotické stativy, tisíce panelů, máme nejmodernější studio, tvrdí Prima

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové televizní studio CNN Prima News je největší a nejmodernější ve střední Evropě, tvrdí Prima. Kanál začne vysílat 3. května v 18.55.

Nové studio CNN Prima News

 
Článek

Obrovská plocha 414 m², výška skoro 7 metrů, robotické stativy, 3940 LED panelů a další „vychytávky“ dělají studio výjimečným.

„Svými parametry v Česku zcela ojedinělé studio disponuje robotickými stativy Telemetrics, osazenými kamerami Sony a objektivy Fujinon. Obraz ve vysoké kvalitě se dá promítat na třech velkoplošných LED panelech a čtyřech nastavitelných LCD obrazovkách o celkové ploše 63 m²,“ popsal Matěj Štýs z Primy.

Foto: Prima

Studio Hlavních zpráv

Foto: Prima

Počasí v novém studiu

Foto: Prima

Moderátoři zpráv Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc

Studio je protkáno pásy tvořenými více než 84 tisíci LED diodami v celkové délce 1,4 km, které umí zobrazovat i video. Díky nim dokáže studio kompletně změnit barevné schéma i náladu scény. Navíc má i další technologickou zajímavost – digitální horizont s plochou přes 202 m², což odpovídá rozměrům plátna v kinech.

Celkem 3940 LED panelů přenáší obraz přes velkoplošné plátno, které vytváří dojem, že obraz zabírá takřka celou stěnu studia.

„Kamery můžou zabírat jakékoli místo, a nevznikne prostor, který by divák nemohl vidět. Zpravodajské studio CNN Prima News je zatím největší projekt tohoto druhu, na kterém jsem za svou dlouhou kariéru pracoval. Bylo vzrušující projektovat největší a nejmodernější studio ve střední Evropě. Díky vyspělé technice a režimu 360˚ nabídne divákům nečekanou podívanou,“ uvedl architekt studia Jaroslav Holota.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám