Hlavní obsah

Robert Zemeckis začne točit v lednu

Právo, Jaroslav Špulák

V lednu příštího roku mají začít práce na novém filmu amerického režiséra Roberta Zemeckise. Půjde o melodrama odehrávající se na pozadí druhé světové války. Ve snímku, který zatím nemá název, se v hlavních rolích představí Brad Pitt a Marion Cotillardová.

Foto: ČTK

Robert Zemeckis uvede v říjnu film Muž na laně.

Článek

Oba herci ztvární zločince, kteří se do sebe zamilují v době mise v Casablance. Při ní mají odstranit německého ambasadora.

Scénář k filmu je prací Stevena Knighta. „Začneme točit v lednu. Film je inspirovaný příběhem, který jsem slyšel, když mi bylo asi jednadvacet let a pracoval jsem v Texasu. Setkával jsem se tenkrát s jednou Britkou, jejíž teta žila v Americe. A ta teta jí vyprávěla historku o svém bratrovi, jenž sloužil v Special Operations Executive, tajné britské vládní agentuře působící za druhé světové války. Ten příběh zůstal v mé paměti a já z něho chtěl vždy udělat film. Nemohu uvěřit, že se mi do něho podařilo zapojit tak skvělé herce a nemohu uvěřit, kdo bude jeho režisérem,“ vyznal se Knight.

„Film se bude odehrávat hlavně ve Velké Británii. Je to příběh romantiky a špionů, blíž ale bude dramatu,“ dodal.

Pokud vše dobře dopadne, premiéra by mohla být buď na konci roku 2016, nebo na začátku roku 2017.

V říjnu přijde do českých film zatím poslední film Roberta Zemeckise nazvaný Muž na laně, který vypráví o francouzském artistovi Philippu Petitovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám