Hlavní obsah

Režisér Scorsese si posvítí na Clintona i Sinatru

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Martin Scorsese pracuje na dokumentárním filmu o bývalém americkém prezidentovi Billu Clintonovi pro společnost HBO a doufá, že dosáhne většího vhledu do osobnosti 42. prezidenta než ostatní. Na filmu s ním bude Clinton aktivně spolupracovat.

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Bill Clinton

Článek

"Je to impozantní postava, která stále má velké slovo ve světovém dění. Clinton nadále formuje politický dialog u nás i ve světě,“ domnívá se slavný americký režisér. "Doufám, že s pomocí intimních rozhovorů dosáhnu většího vhledu do této velké postavy.“

"Jsem potěšen, že se legendární režisér Martin Scorsese a společnost HBO dohodli na tom filmu,“ vzkázal Bill Clinton. „Těším se, že se podělím o svůj pohled na má léta ve funkci prezidenta s diváky.“

Martin Scorsese velice rád točí o reálných světových osobnostech. Mimo jiné má za sebou filmy o skupině The Rolling Stones či o Bobu Dylanovi a má v plánu i snímek o Franku Sinatrovi. O tom se už spekuluje dlouhá léta, ale pořád není jasné, kdy začne natáčení, ani kdo bude hrát hlavní roli. Americká média zmiňovala například herce Leonarda DiCapria.

Režisér se proslavil už v sedmdesátých letech dramaty jako Taxikář a Zuřící býk a potom řadou retro gangsterek jako Špinavé ulice, Mafiáni a Casino.

Reklama

Výběr článků

Načítám