Hlavní obsah

Retrovýstava v Hlučíně nabízí pohled do minulého století

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kotoučové magnetofony, fotoaparáty, diaprojektory, ale například i kafemlýnky, mixéry, žehličky, fény, kuchyňské nádobí i nábytek, vyrobený v dobách dávno minulých - takové exponáty, které v minulém století byly neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, jsou k vidění na výstavě s názvem Retro v našich domácnostech v Muzeu Hlučínska.

Foto: Aleš Honus, Právo

Gramofon na retro výstavě

Článek

Velká část expozice pochází ze sbírek Vlastivědného muzea v Šumperku, řadu věcí ale na poslední chvíli nabídli lidé z okolí, kteří se dozvěděli, že se v Hlučíně taková výstava připravuje.

„Hodně nám pomohli i členové Společnosti přátel Muzea Hlučínska, kteří přinesli věci, které našli ve svých domácnostech,“ uvedla pracovnice muzea Jana Nevřelová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Diaprojektor z 80. let

Výstava Retro v našich domácnostech je koncipovaná tak, že v několika místnostech mohou lidé nahlédnout do útulně zařízených pokojů s dobovým nábytkem. Expozici ocení nejenom pamětníci, ale poučení zde může najít i mladší generace. K vidění bude až do poloviny května.

Reklama

Výběr článků

Načítám