Hlavní obsah

Relic Dances fúzují moderní metal s folklórem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silent Stream Of Godless Elegy patří k nejoriginálnějším kapelám na tuzemské scéně tvrdé hudby, což dokumentuje žánrová cena Anděl, kterou dostali v roce 2000. Aktuální album Relic Dances potvrdilo, že neustrnuli. V novém obsazení natočili album, v němž se temný a smutný doomemetal snoubí s folklórem.

Foto: Galerie CreArs
Článek

Své síly spojila skupina s cimbálovkou Radošov. Album ovšem není násilnou fúzí, ale organickým propojením dvou stylů. Silent Stream Of Godless Elegy se už dlouho inspirovali za hranicemi metalu a ve svém instrumentáři mají i housle a cello.

Aniž by se vzdávali svého pojetí, otevírají se dalším možnostem. A v tom jim Radošov vyšel vstříc, zbytečně se neprosazuje a především se snaží navodit náladu. Nejzřetelnější je to ve skladbách To Face The End a Gigula, které rámují party Radošova.

Od nich se odrazili metalisté, kteří před hrdelním zpěvem Pavla Hrnčíře většinou upřednostnili průzračný hlas Hany Nogolové. I když se nenechali omezovat žánry, svých kořenů se nevzdali. Relic Dances ukazují, že moderní metal je schopen absorbovat vlivy z dalších žánrů.

Silent Stream of Godless Elegy: Relic Dances

Redblack,  45:07

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám