Hlavní obsah

RECENZE: Halestorm to mají rádi heavy

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Halestorm, která přijela ve čtvrtek večer oblažit rockové fanoušky do Lucerna Music Baru v Praze, má jednu nespornou výhodu. Za mikrofonem totiž stojí (a hraje na kytaru) krasavice Lzzy Haleová. Když je zpěvačka ještě navíc hezká a umí vládnout hlasem, jako v tomto případě, je úspěch téměř zaručen. Fanoušci se opájejí sexy křivkami a fanynky slečně na pódiu drží palce a třeba i závidí. Možná také proto návštěvníků přišlo do klubu tolik, že ho beznadějně vyprodali.

Foto: Jan Šída, Právo

V čele skupiny Halestorm stojí zpěvačka a kytaristka Lzzy Haleová.

Článek

S mnohohlavou masou v sále se přišla nejprve poměřit broumovská skupina Imodium. Nehleděla na množství a poctivým výkonem přetáhla sympatie lidí na svou stranu. Nebývá zvykem, aby předkapela dokázala v rámci vyvrcholení svého setu všechny přítomné v sále rozezpívat. Však jim také kytarista a zpěvák Thom děkoval vztyčeným palcem i hlubokou poklonou.

Dámské kalhotky v těch správných rukou

Halestorm přijali pomyslnou výzvu k souboji o přízeň fanoušků bez problémů. Hned u první skladby Love Bites (So Do It) zaťali drápek a až do konce vystoupení nepustili. Hlavní roli si pro sebe zamluvila hyperaktivní Lzzy Haleová. Zvládla hrát na kytaru, klávesy, ječet, tklivě naříkat i roztleskávat lidi. Ti reagovali okamžitě, zazpívali si s ní plamennou I Am the Fire, zakřičeli Scream a nějaká slečna vhodila k rukám zpěvačky i svoje kalhotky.

Foto: Jan Šída, Právo

Lzzy Haleová vládne nejen silným hlasem, ale i expresivními gesty.

Jenže rozjetou atmosféru sama kapela zbytečně zbrzdila. Haleová zdlouhavými proslovy shodila řemen ze šlapajícího soukolí a bubeník Arejay Hale, její bratr, dvěma zbytečnými bicími sóly šlapající mašinu na místě zastavil.

Trvalo chvíli, než Halestorm navázali na rozjetý začátek, ale nakonec dokázali svůj set přece jen vygradovat uječenou skladbou I Like It Heavy. Nezbytný přídavek na závěr už byl jen obvykle splněnou povinností.

Foto: Jan Šída, Právo

Do vokálních partů se zapojovali ostatní členové skupiny.

Kdyby kapela jen hrála a nebrzdila zbytečně spád koncertu, mluvili bychom o skvělém zážitku. Halestorm by měli zapomenout na velkohubá gesta glamrockových stadiónových dinosaurů a uvědomit si, že jejich síla tkví v klubových vystoupeních, kde mohou svou energii naplno napumpovat do lidí pod pódiem.

Halestorm
Lucerna Music Bar, Praha, 13. srpna

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám