Hlavní obsah

RECENZE: Ellie Gouldingová přijela, zazpívala a odjela

– Praha
Právo, Jaroslav Špulák

Britská zpěvačka Ellie Gouldingová skládala v sobotu večer v pražské O2 areně reparát. V dubnu 2013 koncertovala v české metropoli v klubu SaSaZu a ti, kteří tam byli, si jistě vzpomínají na to, že skoro nic neslyšeli.

Foto: Petr Horník, Právo

Britská zpěvačka Ellie Gouldingová v Praze

Článek

Z nepochopitelných důvodů bylo vystoupení nazvučeno velmi potichu, dokonce tak potichu, že přímo na místě čelil zvukař několika atakům rozlícených fanoušků. Bylo těžké set přesně definovat, na hrubých obrysech ale bylo patrné, že britská vokalistka opravdu dobře zpívá.

Během dvou let zájem o ni v České republice stoupl, a tak se napodruhé představila rovnou v O2 areně. Přišlo na ni třináct tisíc diváků, koncert trval bezmála dvě hodiny a po technické stránce tentokrát v ničem nezaostával. Zpěvačka byla slyšet i v zadních koutech haly, kde má publikum mnohdy ve zvyku se spíše vybavovat, než věnovat tomu, co se děje na pódiu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ellie Gouldingová přijela do Prahy podruhé.

Gouldingová přijela propagovat loňské album Delirium, z něhož do programu zařadila tucet písniček. Zbytek byl skládankou skladeb z předešlých dvou alb a singlů.

Atmosféra koncertu byla od první písně přátelská. Zpěvačka zpívala tak, aby to za něco stálo, muzikanti hráli spolehlivě, vokalistky se rovněž snažily a publikum se lehce vlnilo v bocích. Během dalších skladeb se ale ona přátelskost nezměnila v nic dalšího a už vůbec ne strhujícího.

Gouldingová prostě odzpívala program, dala si na něm záležet, ale jelikož disponuje pro současnou pop music typickými, tedy málo nápaditými písněmi, kterým chybí silné melodie, údernost, agresivita a aranžérská rafinovanost, byl to jen takový obyčejný koncert.

Foto: Petr Horník, Právo

Na koncert Ellie Gouldingové přišlo třináct tisíc diváků.

Ostrovní popová hvězda prostě přijela, zazpívala a zase odjela, aniž by po ní zůstala nějaká zásadní stopa. Její program byl v náznacích dramatický jen v samém závěru, kdy diváci jásavě reagovali na písničku I Need Your Love, pod kterou se autorsky spolupodepsal i skotský producent a dýdžej Calvin Harris, a činili tak i u hitovky Love Me Like You Do v samotném závěru.

Na koncert přišla spousta mladých diváků i dětí. Gouldingová pro ně nachystala velké pódium, které bylo vybaveno zadní projekcí, a během koncertu se lehounce měnily jeho kulisy. Ti menší viděli dění na něm na velkých plátnech nad scénou. A viděli i to, jak vedle zpěvačky často poskakovali ve svých nepříliš výrazných číslech tanečníci.

Foto: Petr Horník, Právo

Ellie Gouldingová v Praze

Nejpozitivnějším zjištěním večera bylo, že Ellie Gouldingová je opravdu velice dobrá zpěvačka. Barva jejího hlasu je nicméně poněkud zaměnitelná, stejně jako barva hlasu a výkon předskakující německé zpěvačky Sary Hartmanové.

Ellie Gouldingová

O2 arena, Praha, 30. ledna

Celkové hodnocení: 65%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám