Hlavní obsah

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce napsal publicista a spisovatel Aleš Palán knihu Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět. Po jejím úspěchu, kdy se kniha dotiskovala už po pár týdnech od uvedení na trh, se rozhodl pro pokračování, které nazval Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp. To vyšlo nedávno v nakladatelství Prostor (279 Kč, 216 stran) s ilustracemi Evy Bartošové.

Foto: Prostor

Obal knihy

Článek

Humorná kniha je v dnešní době pohlazením po duši. Sám autor v jejím úvodu vtipně napsal: „Je to ode mě hezké, že pokračuju. Když se už konečně našel někdo, komu je jasné, jak vylepšit svět, byla by škoda, aby si to nechával pro sebe.“

V nakladatelstvích se většinou autorů ptají, komu je jejich kniha určena. Aleš Palán s tím má zkušenosti jako dvojnásobný držitel ocenění Magnesia Litera za knižní rozhovory se samotáři Jako v nebi, jenže jinak a sborníku Brnox, který připravil s Kateřinou Šedou.

V Prostoru tomu tak podle něj naštěstí není. I když, jak píše, tentokrát to věděl přesně. „Jistě, tím cílovým čtenářem jsi přece ty, Hospodine!“ I když, jak se píše v anotaci knihy, je známý vtip: Chcete Boha pobavit? Vyprávějte mu o svých plánech.

Přesto volné pokračování rad pánu Bohu potěší na duši, vyvolá úsměv a dýchá nadějí, že tu nejsme na všechno sami.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám