Hlavní obsah

Radní odvolali ředitele konzervatoře Jaroslava Ježka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští radní odvolali ředitele Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka Milana Purnocha, uvedla magistrátní mluvčí Tereza Králová. Důvodem jsou údajná opakovaná pochybení v hospodaření školy.

Foto: Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka

Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka

Článek

Škola se prý pod vedením Purnocha dopustila také chyb při přijímacím řízení. Purnoch s odvoláním nesouhlasí, podle něj byla pochybení zanedbatelná. Školu od ledna dočasně povede zástupce Jiří Kulišev.

Purnoch ve funkci působí od konce srpna 2009. Podle materiálu, kterým se zabývala rada, škola pod vedením odvolaného ředitele špatně zaúčtovala některé náklady ve výši desítek tisíc korun. Škola se prý dopustila pochybení i při přijímacím řízení, například když přijala více studentů, než měla povoleno. O odvolání požádala školská rada konzervatoře. Školská rada vyšší odborné školy se ale k návrhu nepřipojila.

Podle Purnocha se jedná o politizaci školství. Odvolaný ředitel se domnívá, že školská rada byla zmanipulována. "Pochybení jsem měl, ale v celkovém chodu školy to byla promile. Šlo o malichernosti," řekl Purnoch. Podle něj navíc jedno pochybení v hospodaření udělala škola na popud magistrátních úředníků. "O žáky tady vůbec nejde. Blíží se pololetí a přijímačky. Nikdo nebere v potaz, co to se školou udělá," dodal odvolaný ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám