Hlavní obsah

Radiožurnál plánuje jiné odpolední zprávy

Novinky, Stanislav Dvořák

Vlajková loď Českého rozhlasu, stanice Radiožurnál, pozmění odpolední a večerní vysílání. Některé změny platí už od 1. září, další od ledna. Cílem je vysílání zpřehlednit a odlehčit.

Článek

Radiožurnál má silný nástup v ranním prime timu, kolem sedmé hodiny, kdy si ho zapne až 240 000 posluchačů. Po třinácté hodině jde poslechovost pod 200 000 a zhruba po osmnácté pod 100 000. Přibližně tři pětiny posluchačů jsou lidé ve věkové kategorii 50, dvě třetiny v kategorii třicet až padesát let. Teenagery a dvacátníky mezi posluchači téměř nenajdete.

"Odpoledne máme slabší," řekla v pátek ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová. Domnívá se, že odpoledne je pro posluchače trochu nepřehledné a těžké.

Proto chce všechny vstupy zpravodajů soustředit do pořadů Zprávy o čtvrté a Zprávy o šesté. První budou složené hlavně z přímých vstupů a druhé budou souhrnem dne v deseti minutách.

Program okolo nich pak nebudou tvořit těžká politická témata, ale např. cestování a další zajímavosti. Rozhodně ale nepůjde o informace o ze světa bulvárních hvězdiček, ujišťuje Hikelová.

Další změny od ledna

Pořad Dvacet minut Radiožurnálu se přesouvá na sedmnáctou hodinu, aby se oddálil od Zpráv o šesté a nevznikla příliš dlouhá plocha mluveného slova.

Další změny mají přijít od ledna 2011. Protože po dvacáté hodině začínaly na Radiožurnálu poměrně dlouhé předtočené pořady, které nemohly být přerušovány vstupy reportérů, dostávaly se aktuální informace do vysílání se zpožděním.

"Od ledna by tam neměly být předtočené pořady," potvrdila Hikelová s tím, že se ještě jedná o tom, kam se přesunou.

Reklama

Výběr článků

Načítám