Hlavní obsah

Queenie odstartovali turné

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco loni touto dobou vystupovali Queenie, revival britských Queen, jako první česká kapela a první tribute soubor na Montreux Jazz Festivalu ve Švýcarsku, letos doma odstartovali letní open-air koncerty souhrnně nazvané Pod širým nebem. První se konal minulou středu na zámku v jihočeském Jindřichově Hradci.

Foto: archiv kapely

Skupina Queenie na scéně

Článek

„Zahajovali jsme symbolicky na místě, kde jsme loňský ročník turné shodou okolností zakončovali. Zatímco někteří pořadatelé rušili některé festivaly, a dokonce koncerty umělců zvučných jmen, my jsme zahájili letní turné, na němž nás očekávají tisíce fanoušků,“ říká s nadšením zpěvák revivalové kapely Michael Kluch. Další její koncerty proběhly o víkendu na Výstavišti Praha a v pondělí v Českém Krumlově.

Queenie mají na nových vystoupeních kulisy, jež prakticky odpovídají scéně, kterou měli Queen ve videoklipu k písničce The Miracle.

Již 31. července zahraje kapela v Mikulově, 4. srpna v Lokti, o den později na Křižíkově fontáně v Praze, 12. srpna na Sychrově a pokračovat bude před léto dál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám