Hlavní obsah

Public Enemy se v Česku připomenou skladbami z Fear of a Black Planet

Novinky, kaz

Hiphopeři Public Enemy zahrají 31. října v pražském SaSazu, pro fanoušky chystají především skladby z alba Fear of a Black Planet, jež vyšlo před 20 lety a bylo označováno za nejlepší a přelomové.

Článek

Album Fear of a Black Planet obsahuje slavné skladby jako „Power to the People, Brothers Gonna Work It Out, 911 Is a Joke či Welcome to the Terrordome. Vedle komerčního úspěchu album ocenili i kritici, například časopis Rolling Stone desku zařadil na seznam nejlepších alb všech dob, byla nominována na Grammy a například Kongresová knihovna ji dala na seznam nahrávek, jež představují národní bohatství.

Kritika sociálních problémů, rasismu a politiky

Texty obsahují silnou kritiku sociálních problémů, které sužovaly afroamerickou komunitu, rasismu většinové společnosti, mocenských poměrů a politiky. Písně se staly pro mnoho lidí způsobem vyjádření sebevědomí Afroameričanů.

České publikum bude mít příležitost po několika letech vidět formaci, jež se od svého založení v roce 1982 stala jednou z nejvlivnějších a nejkontroverznějších hip hopových kapel historie s milióny fanoušků po celém světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám