Hlavní obsah

První rozsáhlejší výstava Tomáše Bárty na Chodovské tvrzi

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se koná autorská komentovaná prohlídka Tomáše Bárty v rámci jeho výstavy geometrického umění Forst na Chodovské tvrzi. Na stejný den je od 20 hodin naplánován také koncert brněnského lo-fi a 8-bitového projektu Hugo a Zoe.

Foto: Archiv Galerie Chodovská tvrz

Tomáš Bárta: Bez názvu (výřez)

Článek

Výstava Forst představuje první rozsáhlejší výstavu Tomáše Bárty v hlavním městě. Výběr prací ukazuje soubor děl z posledních dvou let.

Tomáš Bárta na sebe strhl pozornost sérií abstraktních dynamických kreseb, ve kterých velmi chytře a zručně propojil estetiku moderny - kubismu, konstruktivismu, street artu či počítačové grafiky. „Mixuje geometrii s expresí tak snadno, jako kdyby šlo jen o procházku růžovým sadem,“ dodává k Bártově rukopisu kurátorka galerie Helena Blašková. Malby a kresby jsou na Chodovské tvrzi k vidění do 26. února.

Tomáš Bárta (1982) vystudoval brněnskou FaVU, malířský ateliér Petra Kvíčaly. V současné době střídavě žije v Praze a Berlíně. Kromě malby a kresby se věnuje i instalaci a objektu. Jedním z jeho posledních úspěchů je cena poroty v rámci Walter Koschatzky Kunst Preis 2011, kterou organizuje vídeňský MUMOK.

Foto: Archiv Galerie Chodovská tvrz

Tomáš Bárta: Bez názvu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám